STIEL Restaurant & Farmshop
HomeTake-awayKerstpakkettenBereidingenKerstmenu

Stiel’s kant en “bijna” klaar menu.

Huzarensalade met gerookte zalm, crème van zalm, brioche en gepocheerd ei.

Warm het gepocheerde ei op door het een paar minuten in warm water te leggen. Breng daarna op smaak met peper en zout.

Toast de brioche broodjes in een pan met een klein beetje olie tot ze mooi goudbruin zijn.

Verdeel de huzarensalade in een rondje in het midden van het bord en leg de zalm er op. Plaats het ei en de zalm crème daar boven op en leg het brioche broodje daar achter. Garneer af met de groene kruiden.

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

Rundersukade met aardappel mousseline, bospeen met kardemom, krokante ui en romige truffelsaus.

Plaats het bakje met de bospeen, aardappel mousseline en de rundersukade (zonder deksel) in de oven voor 8 minuten.

Verwarm ondertussen de romige truffel saus in een klein steelpannetje.

Zijn de 8 minuten om en is het nog niet warm? Zet het dan nog even 2 minuten in de oven tot het mooi warm is.

Schep vervolgens de aardappel mousseline met de rundersukade in zijn geheel op het bord en plaats de bospeentjes er boven op. Plaats de krokante ui en de groene kruiden hier op en schep de saus over het geheel heen.

Eetsmakelijk!

Appel tartetatin met vanillesaus en kaneelmousse.

Voor het laatste gerecht plaatst u als eerste de appel tartetatin met het bladerdeeg naar boven in de oven voor 8 minuten. Als deze klaar is keer u hem om en legt u hem op het bord.

Strooi wat van de crumble op en naast de tartetatin en leg de kaneel mousse op de crumble zodat deze niet gelijk smelt.

Garneer als laatste af met de tuille en de vanillesaus.

Eetsmakelijk!

Huzarensalade met remoulade, brioche en gepocheerd ei.

Warm de gepocheerde eieren op door het een paar minuten in warm water te leggen. Breng daarna op smaak met peper en zout.

Toast de brioche broodjes in een pan met een klein beetje olie tot ze mooi goudbruin zijn.

Verdeel de huzarensalade in een rondje in het midden van het bord en leg de warme eitjes en de remoulade er boven op. Plaats het brioche broodje daar achter. Garneer af met de groene kruiden.

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

Portobello 3 manieren. Met pastinaak, met spinazie en gegratineerd met kaas. Met aardappel mousseline, Epoisse en truffel.

Verwarm een pannetje met water en leg de zakjes met aardappel mousseline en pastinaak crème erin.

Breng de Portobello’s op smaak met peper en zout. Vul er eentje met kaas, eentje met spinazie en laat er eentje leeg. Plaats ze samen met de courgette in de oven voor 5 minuten tot ze mooi warm zijn.

Voor de opmaak begint u met de crème van pastinaak en maakt u mooie strepen op het bord zoals op de foto uitgebeeld staat. Vul de laatste portobello met pastinaak crème en stapel ze op elkaar. Maak quanelle van de aardappel mousseline. Leg de uienringen en de courgette er omheen en plaats als laatst de Epoisse ertussen.

Bon appetit…

Huzarensalade met kalfswang, remoulade, brioche en gepocheerd ei.

Warm het gepocheerde ei op door het een paar minuten in warm water te leggen. Breng daarna op smaak met peper en zout.

Toast de brioche broodjes in een pan met een klein beetje olie tot ze mooi goudbruin zijn.

Verdeel de huzarensalade in een rondje in het midden van het bord en leg de kalfswang er op. Plaats het ei en de remoulade daar boven op en leg het brioche broodje daar achter. Garneer af met de groene kruiden.

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

Zeebaars met aardappel mousseline, bospeen, krokante ui en romige truffel saus.

Verwarm een steelpan met warm water en doe de zak met bospeen en de zak met aardappel mousseline daar in.

Verwarm de truffel saus in een klein steelpannetje.

Haal de zeebaars uit de verpakking en breng beide kanten op smaak met peper en zout. Bak deze aan op de huidkant op medium hoog vuur met een klein beetje olie voor ongeveer 3 minuten. Draai hem daarna om en haal hem uit de pan. Plaats de zeebaars dan in de oven met de huidkant naar boven voor 2 minuten tot hij gaar is. Dit kunt u checken door een vork in de vis te prikken. Als u weerstand voelt dan is hij nog niet gaar en moet hij nog 2 minuten langer in de oven.

Voor de opmaak plaatst u de vis in het midden van het bord en legt u de quanelle van aardappel mousseline erboven op. Plaats de bospeen ertussen en garneer af met de groene kruiden, krokante ui en de truffel saus. Geniet van uw voorgerecht!

Openingstijden:

Restaurant STIEL is dagelijks geopend van 17:00 tot 20:00

voor take-away en thuis bezorgd.

Let op: De KANT EN ‘BIJNA’ KLAAR BOXEN kunnen besteld

worden tot 15:00 op de dag dat u de box wilt ontvangen.

Social:

Adres:

Restaurant Stiel
Markt 23
1741 BS Schagen

0224 820 222Gekopieerd

info@restaurantstiel.nlGekopieerd

Open in Maps

Privacy policyColofon

© 2020 Restaurant Stiel